Hvad gør RAM i en computer 

Hvad gør RAM i en computer egentlig? 

RAM er en forkortelse af det engelske udtryk Random Acces Memory. RAM er computerens korte hukommelse og fungerer som midlertidig hukommelse, der giver din computer mulighed for at behandle data og udføre de opgaver du laver på din computer. Når du åbner programmer eller filer på din computer, bliver de midlertidigt gemt i RAM’en, så din computer kan få adgang til dem hurtigt og effektivt. 

RAM er afgørende for en computers ydeevne, fordi det tillader hurtig adgang til data og muliggør flere opgaver, der udføres samtidigt, uden at computeren bliver langsommere. Jo mere RAM din computer har, jo flere programmer og filer kan den håndtere på én gang uden at opleve forsinkelser eller nedbrud. 

Når du lukker et program eller slukker computeren, bliver dataene i RAM’en normalt slettet, hvilket adskiller den fra den permanente lagring, som på din harddisk, hvor dataene bevares, selv når strømmen slukkes. 

Hos myway har vi eksklusive computere på abonnement med både 8 GB RAM og 16 GB RAM.  

Alle vores PC’er har hele 16 GB RAM og vores My Power har endda 32 GB RAM. Med 16 GB RAM kan du håndtere krævende opgaver som multitasking, avanceret billed- og videoredigering, gaming og andre intensive applikationer. Med 16 GB RAM kan din computer håndtere flere programmer og processer samtidigt uden at opleve forsinkelser eller nedbrud. 

Alle vores Apple modeller har 8 GB RAM, som er en fornuftig mængde for de fleste almindelige computerbrugere og kan håndtere multitasking, webbrowsing, computerprogrammer, som Word og Excel og endda nogle lette spil. 

Hvis du har spørgsmål til RAM i nogle af vores computere, kan du læse mere på myway.dk eller kontakte os på hello@myway.dk  

Scroll to Top