Hvordan laver man snabel-a på MacBook 

Hvordan laver man @ på en MacBook?  

Sådan laver du @ på din MacBook Air og MacBook Pro computer 

Når du skal lave snabel-a på din Mac computer, skal du klikke og holde knappen ‘option’ (alt) nede samtidig med, at du trykker på @-knappen, som du finder ved siden af enter-knappen. 

image 2 - Hvordan laver man snabel-a på MacBook  - myway

Snabel-A på Windows computere 

Hvis du normalt arbejder på en Windows baseret computer, skal snabel-a laves med genvejstasterne ‘ALT-GR + 2’. 

Lidt historie om @-symbolet 

Historien om “@”-symbolet, går tilbage til det 16. århundrede. Dets oprindelse kan spores til Venedig, Italien, hvor det blev brugt i handelskontekster. Snabel-a blev indført som en kombination af de latinske ord “ad” og “circulum,” hvilket betyder “til” eller “vedrørende” og “kreds” eller “rundt.” Symbolet blev anvendt i forbindelse med priser og mængdeangivelser. 

I løbet af århundrederne har snabel-a’et haft forskellige funktioner og betydninger. Da skrivemaskiner blev introduceret i det 19. århundrede, blev snabel-a en standardfunktion på tastaturet. Med computerens og internettets udbredelse i det 20. århundrede blev snabel-a ikonisk som nøglen til at markere e-mailadresser. Det blev et symbol på digital kommunikation og er nu uundværligt inden for onlineverdenen. 

I dag er snabel-a mere end bare et teknisk symbol; det er blevet et kulturelt ikon og et uundværligt element i e-mailadresser og brugernavne på sociale medier. Dets historie illustrerer teknologiens udvikling og hvordan symbolsprog kan tage form og forblive relevant på tværs af århundreder. 

Har du brug for hjælp til din MacBook? 

Hvis du har problemer med din MacBook står vores Customer Care altid klar til at hjælpe og besvare dine spørgsmål. Kontakt os på mail hello@myway.dk eller på telefon +45 78 71 88 88 

Scroll to Top