Hvordan tager man screenshot på MacBook 

Tag et skærmbillede på en MacBook 

På en MacBook har du flere muligheder, når du vil tage et screenshot. Du kan tage et billede af hele skærmen, et vindue eller blot et udsnit af skærmen. 

Sådan tager du et skærmbillede på en Mac

Vær opmærksom på at nogle modeller bare har en pil op ↑ . 

Hvis du vil tage et skærmbillede, skal du trykke på og holde disse tre taster nede: Skift, Kommando og 3.  

Hvis du ser en miniature i hjørnet af din skærm, skal du klikke på den for at redigere skærmbilledet. Eller du kan vente, indtil skærmbilledet arkiveres på dit skrivebord. 

Sådan tager du et billede af et udsnit af skærmen

Tryk på og hold disse tre taster nede: Skift, Kommando og 4 

Træk krydsmarkøren for at vælge det område af skærmen, du vil tage et billede af. Hvis du vil flytte udsnittet, skal du trykke på og holde mellemrumstasten nede, mens du trækker. Hvis du vil annullere at tage et skærmbillede, skal du trykke på tasten Esc (Escape). 

  1. Slip musen eller pegefeltsknappen for at tage skærmbilledet.  
  1. Hvis du ser en miniature i hjørnet af din skærm, skal du klikke på den for at redigere skærmbilledet. Eller du kan vente, indtil skærmbilledet arkiveres på dit skrivebord. 
Sådan tager du et billede af et vindue eller en menu 

Åbn det vindue eller den menu, du vil tage et billede af. 

image 1 - Hvordan tager man screenshot på MacBook  - myway

Tryk på og hold disse taster nede: Skift, Kommando, 4 og mellemrumstasten. Markøren skifter til et kamerasymbol 0d1c42ad 7aa3 4a4c 8dc1 12cbe5ebadc3 - Hvordan tager man screenshot på MacBook  - myway. Hvis du vil annullere at tage et skærmbillede, skal du trykke på tasten Esc (Escape). 

Klik på vinduet eller menuen for at tage et billede. Hvis du vil udelade vinduets skygge fra skærmbilledet, skal du trykke på tasten Alt (Alternativ) og holde den nede, mens du klikker. 

Hvis du ser en miniature i hjørnet af din skærm, skal du klikke på den for at redigere skærmbilledet. Eller du kan vente, indtil skærmbilledet arkiveres på dit skrivebord. 

Sådan finder du dine skærmbilleder 

Som standard arkiveres skærmbilleder på dit skrivebord med navnet “Skærmbillede [dato og tid].png”. 

I macOS Mojave og nyere kan du ændre standardplaceringen af arkiverede skærmbilleder i menuen Indstillinger i programmet Skærmbilleder. Du kan også trække miniaturen over i en mappe eller et dokument.  

Har du brug for hjælp til din MacBook? 

Hvis du har problemer med din MacBook står vores Customer Care altid klar til at hjælpe og besvare dine spørgsmål. Kontakt os på mail hello@myway.dk eller på telefon +45 78 71 88 88 

Scroll to Top