Vælg den helt rigtige computer til dine behov

Er du i tvivl om, hvilken computer du skal vælge?

Hvis du allerede har valgt at gå en ny vej med myway, så er det blevet tid til at vælge dit abonnement samt hvilken computer, der er den helt rigtige til dine behov.

Der er meget at overveje, når du skal vælge dit myway-abonnement, men det allervigtigste er selvfølgelig at du får en computer som du kommer til at elske.

Når du er studerende, er det vigtigt at du har en slidstærk og pålidelig computer, som altid er klar til at skrive opgaver og lave præsentationer. Er du både gamer og programmør, så har du brug for masser af hestekræfter til at køre de tunge programmer. Og er du en spirende forfatter skal du måske bare bruge en funktionel skrivemaskine, til at få dine geniale tanker ned på papir.

Det første spørgsmål - Windows eller Mac?

Du har sikkert allerede en præference mellem de to computer-giganter, men er du stadig i tvivl om, hvad der er bedst, så har vi her en hurtig guide til at vælge imellem Mac og Windows.

Nedenfor kan du se, hvilken af de to der klarer sig bedst i forskellige kategorier:

Klar fra start?
Hvis du skal bruge en computer, der er køreklar fra starten og som har alt hvad du skal bruge installeret fra første færd, så kan det være en fordel at vælge Mac. Med MacOS får du nemlig programmer til regneark, skrift og meget andet helt gratis. Du får også kreative programmer som iMovie, Garageband og mange andre.

På Windows får du også programmer med fra start, men Office-pakken koster selvfølgelig et abonnement. Og har du brug for Office, fungerer dette både til Windows og Mac

Vinder: MacOS

Tredjepartsprogrammer
Selvom Mac kommer med en fuld pakke fra start, så er det vigtigt at være opmærksom på, at enkelte programmer fra tredjepartsudbydere ikke fungerer til Mac, men fungerer til Windows. Da Windows er et mere åbent system, har du rig mulighed for at hente masser af tredjepartsprogrammer til Windows, som måske ikke fungerer til Mac. Dog er de fleste programmer i dag kompatibel med begge systemer.

Vinder: Windows

Sikkerhed
Når det kommer til sikkerhed, siges det at en Mac er sværere at hacke sig ind på, end en Windows. Dette kommer til dels af, at Mac er et mere lukket system, men også at risikoen for Malware, Spyware og lignende er højere på WIndows, fordi denne kan køre flere tredjepartsprogrammer som kan være fra tvivlsomme udbydere. Som udgangspunkt er det derfor ikke nødvendigt, at du har et antivirusprogram, hvis du har en Mac. Og på Windows findes der masser af gode, gratis løsninger som f.eks. Avast eller Norton Antivirus, som beskytter din Windows mod de mest gængse virus. Desuden behøver du ikke være bange for virus, såfremt du blot bruger din computer på velkendte sider og kun kører velkendte programmer, fra autoriserede udbydere.

Sidst skal det noteres, at en Mac kan være bedre til at stoppe tracking ift. cookies og markedsføring, men dette afhænger også meget af, hvilken browser du har og hvordan dine indstillinger er. Har du en Windows, så anbefaler vi at du installerer et gratis antivirusprogram, for at være på den sikre side. På en Mac er det ikke nødvendigt.

Og skulle uheldet være ude og du får problemer med virus, så er vi selvfølgelig klar til at hjælpe. Dit abonnement inkluderer jo en computer, der ALTID virker!

Vinder: Uafgjort

Gaming
De fleste gamere vi kender, vil altid sige, at en Windows computer er det bedste valg til gaming. Og her er vi enige. Når det kommer til ydeevne, er de nyeste Mac computere stort set lige så stærke som vores Windows computere, så du kan selvfølgelig sagtens game på din Mac computer. Dog er kompatibiliteten bedre på Windows, eksempelvis med Steam, hvor ikke alle spil understøttes på Mac. Og skal du have en rigtig stærk gaming-computer, som kan trække de helt tunge spil, så er det altid en fordel at vælge en Windows, da konfigurationen som regel er bedre og fordi Windows-computere, der er dedikerede til gaming ofte har et dedikeret grafikkort – hvor Mac’en har integreret grafik i M1 og M2 processoren.

Så er du til gaming, vil vi til enhver tid anbefale vores My Power abonnement, da du får en stærk maskine med hele 32GB RAM og yderligere 4GB RAM i det dedikerede grafikkort.

Vinder: Windows

MicrosoftTeams image - Vælg den helt rigtige computer til dine behov - myway

Hvilken myway computer er perfekt til dig?

Vi har forsøgt at beskrive de forskellige abonnementer kort på produktsiden, men vi kan godt forstå, hvis du ikke helt har besluttet dig endnu! Derfor har vi lavet en lidt udvidet guide til at vælge den computer, der passer til netop din vej!

My Worker
Formålet med vores My Worker er at tilbyde en computer, der bare spiller, uden alt det ekstra gear. My Worker er en pålidelig arbejdsmakker, uanset om du er firmaets mand/kvinde, en spirrende forfatter eller en lovende studerende. Hvis du primært bruger Office-pakken, din browser og ikke så meget andet, så er denne computer mere end rigeligt til dine behov. Vi har valgt et pålideligt brand, så du er sikker på at have en trofast følgesvend til dine arbejdsopgaver. Og for 199,- om måneden er der også råd til en ekstra kop kaffe eller hvad der nu lige liver dig op om morgenen. My Worker got your back!

My Designer
My Designer er til dig, der ikke vil gå på kompromis med en lækker laptop. My Designer er en tynd og let computer, som er lige til at have med i tasken. Udover at have et lækkert design og fede features, har den også en stærk ydeevne til dig, der skal bruge lidt mere end bare Word og Excel. Måske går du på en uddannelse i grafisk design eller også har du brug for en bærbar, som du kan redigere din seneste YouTube-video på. My Designer er en stærk og pålidelig computer, som du kan bruge til alle dine kreative opgaver. Og samtidig er den bare lækker at se på. Make your friends jealous!

My Power
Til feinschmeckerne har vi selvfølgelig også fundet et rigtigt powerhouse. Til dig der kører de helt tunge videoredigeringsprogrammer eller til dig, som elsker at game natten lang, så er der et rigtigt bæst til dig for kun 299,- om måneden. Med 32GB RAM og 4GB mere i det dedikerede grafikkort, går du aldrig på kompromis med ydeevne. Der er masser af værdi i det her muskelbundt og den er lige til at plugge i skærmene derhjemme. Take the world by storm.

My Mac
Der er ikke behov for den store introduktion her. Enten er man Mac-elsker eller også er man ikke. Og er du til Mac, så ved vi godt, at du aldrig vil overveje andet. Her får du den toplækre Macbook Air, som nu kommer med den spritnye M2 processor. Det betyder altså også at den tynde lille bærbar nu kan følge rigtig godt med på ydeevne og har i øvrigt en utrolig lang batterilevetid – ja, mange rapporterer op til flere dages brug uden opladning! Og så ligner den jo bare noget, der lige har vundet en design award. Ja… What’s not to like?

Scroll to Top